Sociale Kaart
De sociale kaart is er om u te helpen uw weg te vinden naar organisaties voor activiteiten, ondersteuning en zorg in uw buurt. In het menu kunt u zoeken naar het aanbod van de verschillende organisaties. De sociale kaart verwijst naar de website van de organisatie.
Zoeken op de kaart
U kunt ook op de kaart zoeken naar de organisaties.
Bekijk de sociale kaart (Deze link gaat naar een externe website)
Wilt u zelf een activiteit melden of een wijziging doorgeven?
Geef dat dan online aan ons door.
Aanmeldformulier sociale kaart (Deze link gaat naar een externe website)
Wat is de sociale kaart?
De sociale kaart is er om u te helpen uw weg te vinden naar organisaties. De sociale kaart geeft een overzicht van organisaties voor activiteiten, ondersteuning en zorg in uw buurt. In het menu kunt u zoeken naar het aanbod van de verschillende organisaties. De sociale kaart verwijst naar de website van de organisatie.
Hoe kan ik zoeken op de sociale kaart?
U kunt zoeken op onderwerp, leeftijdsgroep of plaats. U kunt ook op de kaart zoeken.
Ik kan geen informatie vinden over sport. Waar staat deze informatie?
Informatie over sportverenigingen kunt u op de Sociale Kaart niet vinden. Deze informatie staat op de websites van MeeDoen in Maas & Waal (Deze link gaat naar een externe website) en Max Vitaal (Deze link gaat naar een externe website).
Waar kan ik terecht als iets niet klopt of beter kan?
U kunt een mail naar website@drutenwijchen.nl. Wij horen graag van u.
Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden. Wat moet ik doen?
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen vindt u op onze pagina Sociaal Team Druten
Ik wil mijn organisatie graag aanmelden voor de Sociale Kaart
U kunt uw organisatie inschrijven via het aanmeldformulier (Deze link gaat naar een externe website).
Uw gegevens worden dan opgenomen in de sociale kaart van de gemeente Druten. Deelname is kosteloos. Wel vragen wij u de gegevens van uw organisatie actueel te houden. Als de gegevens niet geactualiseerd worden, zullen wij uw gegevens verwijderen. Hiervoor ontvangt u twee keer per jaar een herinnering.
Niet alle organisatie passen bij onze Sociale Kaart. Als uw organisatie niet op wordt genomen, ontvangt u hier zo spoedig mogelijk bericht.
Waar kan ik een rollator aanvragen?
De gemeente betaalt geen rollator voor u. U moet deze zelf kopen of huren. Bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Kunt u deze hulpmiddelen niet zelf betalen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Meer informatie vindt u op onze pagina inkomensregelingen
Ik wil verhuizen naar een zorginstelling. Wat moet ik doen?
CIZ staat voor Centrum Indicatiestelling Zorg. Het CIZ geeft indicaties voor zorg af. Heeft u of iemand anders lang zorg thuis of in een instelling nodig? Meer informatie vindt u op de website van CIZ (Deze link gaat naar een externe website).
Heeft u een indicatie en wilt u gebruik maken van cliëntondersteuning? Daarvoor moet u zijn bij een van de organisaties voor cliëntondersteuning van uw zorgkantoor. Op de website van Zorgverzekeraars Nederland kunt u via uw gemeente of postcode kijken onder welk zorgkantoor uw zorg valt: zoek uw zorgkantoor (Deze link gaat naar een externe website).
Wilt u verhuizen naar een verzorgingstehuis en weet u niet hoe u dit kunt regelen? Op de website van seniorverhuizer (Deze link gaat naar een externe website) vindt u een stappenplan.
Heeft u vragen over woonvoorzieningen? Meer informatie vindt u op onze pagina woonvoorzieningen.
Kan ik me uit voorzorg inschrijven bij een zorginstelling?
U kunt zich niet uit voorzorg alvast opgeven voor een plaats in een verzorgings- of verpleeghuis. U krijgt alleen een indicatie als u op het moment van aanvraag echt zorg nodig heeft. Het CIZ zal u dus nooit een indicatie voor de toekomst geven.
Hoe kan ik een PGB aanvragen?
De gemeente onderzoekt eerst of uw hulp mag krijgen voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp.U kunt daarna kiezen voor Zorg in Natura (thuiszorg) of een PersoonsGebondenBudget (PGB). Bij een PGB horen regels. Meer informatie over PGB vindt u op de website van de Sociale verzekeringsbank (Deze link gaat naar een externe website) en op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).
Van wie kan ik hulp krijgen bij het douchen of het aantrekken van steunkousen?
Verpleging en verzorging thuis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor.
U kunt, na overleg met uw huisarts, zelf contact opnemen met een thuiszorgorganisatie.
Onder wijkverpleging valt verpleging en verzorging die u thuis krijgt. Bijvoorbeeld hulp bij aankleden, douchen, naar het toilet gaan , wondverzorging of uw medicijnen klaarzetten. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).
Ik heb een rolstoel nodig. Waar kan ik dit regelen?
U bent (tijdelijk) niet goed lopen en erop uit wilt gaan? Dan kunt u een rolstoel lenen bij de thuiszorgwinkel. Meer informatie vindt u op de website van Vegro (Deze link gaat naar een externe website) of medipoint (Deze link gaat naar een externe website).
Heeft u de rolstoel langer dan 6 maanden nodig? En u kunt deze niet zelf betalen? Neem dan contact met ons op. Informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen vindt u op onze pagina Sociaal Team Druten.
Ik heb een laag inkomen en onverwacht hoge kosten. Kan ik hulp krijgen?
Heeft u geen werk en het lukt ook niet direct werk te vinden? Dan kunt u misschien een bijstandsuitkering krijgen. Meer informatie over een bijstandsuitkering vindt u op onze pagina bijstandsuitkering.
Heeft u door onverwachte situatie bijzondere uitgaven? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een operatie, een bril, verhuizing of een schoolkamp van een kind. Deze uitgaven kunt u niet zelf betalen? Misschien kunt u dan bijzondere bijstand krijgen. Meer informatie over een bijzondere bijstand vindt u op onze pagina bijzondere bijstand.
Heeft u al langere tijd een laag inkomen? En verwacht u hierin geen verbetering? Dan kunt u misschien geld krijgen van de gemeente. Meer informatie vindt u op onze pagina Individuele inkomenstoeslag.
Waar kan ik informatie vinden over de kindregeling?
Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt. De kindregeling is een herstelregeling bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst (Deze link gaat naar een externe website).