Lees pagina voor

Rondetafelgesprek donderdag 17 oktober 2024

7 oktober 2024

Op donderdag 17 oktober om 19.00 uur houdt de gemeenteraad van Druten een rondetafelgesprek in de raadszaal van het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten.

Dit is een extra vergadering van het rondetafelgesprek die duurt van 19.00 uur tot uiterlijk 19.30 uur. In dat halfuur kan gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid tot inspreken. Het onderwerp waarover kan worden ingesproken is de begroting 2025 van de gemeente Druten.

Het college van burgemeester en wethouders stelt op 8 oktober 2024 zijn voorstel aan de raad over de begroting 2025 vast. Dat voorstel wordt vervolgens op 8 of 9 oktober op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Als u uw zienswijze op één of meer punten in de begroting 2025 wilt delen met de raad kunt u tot uiterlijk woensdag 16 oktober 19:00 uur een inspreekverzoek doen.

De gemeenteraad behandelt de begroting 2025 in zijn openbare raadsvergadering op dinsdag 5 november 2024. Dan zal er geen gelegenheid meer zijn tot inspreken. Hét moment voor inspreken over de begroting is dus 17 oktober, in de vergadering van het rondetafelgesprek.

Op de avond van 17 oktober vindt aansluitend op het inspreken bij het rondetafelgesprek vanaf 19.30 uur wel de reguliere openbare raadsvergadering plaats over andere onderwerpen dan de begroting. Het extra rondetafelgesprek die avond blijft mede daarom beperkt tot het bieden van de gelegenheid tot inspreken over de begroting.

Uitzending en agenda

Op onze pagina vergaderingen (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie over rondetafelgesprekken en raadsvergaderingen. U kunt hier het rondetafelgesprek live meekijken en de volledige agenda en de stukken lezen.

Inspreken en publieke tribune

Tijdens het rondetafelgesprek kunt u gebruikmaken van de mogelijkheid tot inspreken. U kunt de vergadering ook volgen vanaf de publieke tribune. Wilt u inspreken bij de vergadering? Wij ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk 24 uur van te voren via griffie@druten.nl

Meer nieuws

Al het nieuws