Lees pagina voor

Column: Bijna volwassen

25 september 2024

Deze maand starten we een nieuwe traditie in onze gemeente. Voor het eerst sturen we een speciale verjaardagskaart naar alle jongeren die 18 jaar worden. Een klein gebaar, maar met een grote betekenis.

De 18e verjaardag markeert een belangrijk moment in het leven van jongeren. Het is een tijd vol nieuwe kansen, mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Met deze kaart willen we niet alleen onze felicitaties overbrengen. We willen hen ook een beetje hulp bieden in deze overgang naar de volwassenheid.

Op de kaart staan een aantal belangrijke onderwerpen en tips. Over wat bijna-volwassenen moeten doen wanneer ze 18 worden en waar ze recht op hebben. Goed voor jongeren om te weten en ook handig voor ouders. Denk aan het aanvragen van een DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering of het verkennen van mogelijkheden voor een eigen woonruimte. Of misschien recht op studiefinanciering of een andere vergoeding, zoals zorgtoeslag. Zaken die niet altijd vanzelfsprekend zijn, maar wel essentieel of handig voor een goede start in het volwassen leven.

We willen er als gemeente ook voor onze jongeren zijn. Juist op dit kruispunt in hun leven. We hopen dat deze kaart een steuntje in de rug biedt. Dat het hen bewust maakt van de mogelijkheden en verantwoordelijkheden die nu voor hen liggen.
Laten we er samen voor zorgen dat onze jongeren zich gesteund voelen in hun groei naar volwassenheid. Want zij zijn de toekomst van onze gemeente.

Sigrid Sengers
Burgemeester

Meer nieuws

Al het nieuws