Lees pagina voor

Column: Burendag

18 september 2024

Als burgemeester van onze prachtige gemeente ben ik trots op de hechte gemeenschap die er hier al van oudsher is. Druten is een plek waar mensen elkaar kennen, elkaar begroeten op straat. En waar een helpende hand nooit ver weg is.

Op 28 september is het Nationale Burendag. Een dag die ons herinnert aan het belang van deze verbondenheid. Maar in Druten staat ontmoeten elke dag centraal. Het gezegde ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ is hier geen cliché. Dit doen we gewoon iedere dag. We kijken naar elkaar om, ondersteunen elkaar waar nodig en zorgen ervoor dat niemand zich buitengesloten voelt. Dit is de kracht van onze gemeenschap. Een kracht die we koesteren en verder willen versterken.

Als gemeente zetten we ons actief in om het ontmoeten en verbinden te bevorderen. We stimuleren buurtinitiatieven en staan klaar om te helpen waar nodig. Ook met geld via bijvoorbeeld Meerdoenertjes of het Buurtfonds. Of het nu gaat om het organiseren van een buurtfeest, het opzetten van een gezamenlijke moestuin of het verbeteren van de speelplekken in de buurt. Wij geloven dat deze initiatieven bijdragen aan een sterkere, hechtere gemeenschap.

Laten we Burendag dit jaar gebruiken om te kijken wat ons verbindt. Laten we elkaar opzoeken, nieuwe contacten leggen en bestaande banden versterken. Samen houden we Druten tot een plek waar iedereen zich thuis voelt. Want een Druten waar we elkaar ontmoeten en waarderen, is een Druten waar we allemaal thuis zijn.

Sigrid Sengers
Burgemeester

Meer nieuws

Al het nieuws