Lees pagina voor

Druten ondersteunt campagne voor meer geld voor gemeenten

6 september 2024

Druten staat voor een steeds grotere uitdaging, net als vele andere gemeenten in Nederland. Gemeenten krijgen namelijk steeds meer taken. Denk aan thuiszorg, buurtveiligheid, hulp bij schulden, de ontwikkeling van nieuwe woningen, jeugdzorg en afvalbeheer. Maar gemeenten krijgen ook steeds minder geld van de regering. Dit brengt ons in een lastige positie.

‘Je gemeente doet er alles aan’

Om aandacht te vragen voor dit probleem, doen we mee met de landelijke campagne ‘Je gemeente doet er alles aan’. Samen met veel andere gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laten we zien wat gemeenten allemaal doen. Daarmee doen we een oproep aan het kabinet om hier voldoende geld vrij te maken.
We willen ons werk goed kunnen blijven doen. En ervoor blijven zorgen dat onze inwoners de diensten, zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Je wijk veilig houden. Je gemeente doet er alles aan!Zorgen dat jouw oma kan blijven thuiswonen? Je gemeente doet er alles aan.Je uit de schulden helpen. De gemeente doet er alles aan.

Meer nieuws

Al het nieuws