Lees pagina voor

Column: Samen drempels verlagen

4 september 2024

Naar school gaan, werken, boodschappen doen, reizen met het openbaar vervoer, sporten, naar de film gaan. Het hoort allemaal bij het dagelijks leven. Toch is dit voor mensen met een (on)zichtbare beperking niet altijd zo vanzelfsprekend. Zij komen letterlijk en figuurlijk drempels tegen.

Eind 2006 heeft de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap aangenomen. Ook Nederland heeft dit ondertekend. Dit betekent dat wij ervoor moeten zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als mensen zonder beperking.

In de gemeente Druten vinden we dat alle inwoners ertoe doen. Het mag niet uitmaken of je een ziekte of beperking hebt, wat je achtergrond of je geslacht is en van wie je houdt. Of je weinig of veel geld hebt, of wat je leeftijd is. Iedereen heeft dezelfde rechten en kansen om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

We werken als gemeente nu aan een inclusieagenda. Hierin beschrijven we wat we al doen en wat we nog willen doen om onze gemeente nog toegankelijker te maken. Dat kun je vanaf je bureau doen. Maar wij willen juist leren van ervaringen. Daarom zijn we op zoek naar inwoners die ons willen helpen om Druten inclusiever te maken. Welke drempels komt u tegen, letterlijk en figuurlijk? Het maakt niet uit op welk gebied dat is. Samen bekijken we hoe we die drempels kunnen verlagen of wegnemen.
Wilt u ons helpen? Neem dan contact op met inclusiedruten@druten.nl of 088 432 74 32.

Gérard de Wildt
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws