Lees pagina voor

Denk mee over de nieuwe straatnaam voor Roodhekkenpas-West

30 augustus 2024

Aan de Roodhekkenpas in Druten worden 36 nieuwe woningen gebouwd. De gemeenteraad heeft daarvoor op 27 juni 2024 het bestemmingsplan Roodhekkenpas-West vastgesteld. Voor dit nieuwbouwplan zijn wij op zoek naar één nieuwe straatnaam. Die moet passen bij de omgeving en te maken hebben met de geschiedenis van het gebied.

Denkt u mee?

Het zou mooi zijn als inwoners van Druten meedenken over een passende naam voor de nieuwe straat. We nodigen u daarom graag uit om met voorstellen te komen.

Eisen aan straatnamen

Straatnamen moeten in Nederland – en dus ook in Druten – aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet een straatnaam uniek en herkenbaar zijn. We moeten hem ook goed uit kunnen spreken. En dan is er de eis ‘maatschappelijk aanvaardbaar’. Dat wil zeggen dat niemand aanstoot mag nemen aan de naam. Het helpt ook als de straatnaam gemakkelijk kan worden geschreven, zonder dat er veel fouten in opduiken.

De spelregels

  1. De straatnaam moet passen bij de omgeving en bij de geschiedenis van het gebied
  2. Motiveer uw inzending. Geef in het kort aan hoe u tot de keuze voor een bepaalde straatnaam bent gekomen en waarom deze straatnaam het moet worden.
  3. Helaas, dit is geen prijsvraag. U kunt dus niets winnen met uw inzending

Stuur in

Mail uiterlijk vóór 30 september 2024 uw inzending naar geo@drutenwijchen.nl of stuur uw inzending naar:

Gemeente Druten
team Geo-informatie
Heuvel 1
6651 DA Druten

Burgemeester en wethouders van Druten bepalen half oktober welke straatnaam het gaat worden.

Meer nieuws

Al het nieuws