Lees pagina voor

Voetbalclub SCD ’33 kan weer een jaar door met gerenoveerd kunstgrasveld

29 augustus 2024

Voetbalclub SCD ’33 uit Deest speelde de afgelopen tijd op een versleten kunstgrasveld. De club – die eigenaar is van de accommodatie - heeft onvoldoende financiële middelen om dit veld te vervangen. De gemeente Druten heeft daarom besloten om de club tegemoet te komen en de reparatie van het veld op zich te nemen.

Veilig sporten

Het kunstgrasveld bestaat uit verschillende stroken, die niet meer op elkaar aansloten. De ontstane kieren verhoogden het risico op blessures bij voetballers. ‘En dat moet je niet willen,’ aldus wethouder Ronald Thoonen. ‘Wij willen dat onze inwoners zoveel mogelijk en veilig kunnen sporten, daarom hebben we besloten dat het veld gerepareerd moest worden.’

Reparaties uitgevoerd

De reparaties zijn inmiddels uitgevoerd. Daarmee kan SCD ‘33 weer een jaar door op Sportpark Kremershof in Deest. Het kunstgrasveld ligt er al zeventien jaar en is op termijn aan vervanging toe. In hoeverre de gemeente hierbij kan ondersteunen wordt momenteel uitgewerkt.

Nieuw beleid

Dit zal onderdeel zijn van het zogenaamde Beleidskader Toekomst Voetbal Druten, een nieuw harmonisatiebeleid voor voetbalverenigingen. Daarin formuleert de gemeente hoe zij wil omgaan met de ondersteuning van alle voetbalverenigingen en hoe zij deze in de toekomst kan faciliteren.

Meer nieuws

Al het nieuws