Lees pagina voor

Gemeente Druten zoekt Cyber Agents!

27 augustus 2024

Gemeente Druten gaat de strijd aan tegen cybercriminaliteit! Hiervoor vraagt de gemeente hulp van kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Als Junior Cyber Agents kunnen zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen online gevaar.

We brengen veel tijd door op het internet. Het is daarom belangrijk dat we ook weten hoe we online veilig kunnen blijven. Een berichtje via WhatsApp, scrollen door Instagram, of kijken naar vlogs op YouTube. Het is allemaal heel leuk, maar er zijn ook gevaarlijke mensen online. Net zoals boeven kunnen inbreken in een huis, kunnen ze ook proberen in te breken op een laptop, tablet of smartphone. Ze kunnen dan ongemerkt wachtwoorden of geld stelen. Het is dus belangrijk om niet alleen de deur van ons huis op slot doen, maar ook om veilig te zijn op internet. Als gemeente hechten wij veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom zet gemeente Druten zich samen met de politie in voor HackShield.

Wat is HackShield?

HackShield is een game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In de game leren zij spelenderwijs hoe zij veilig kunnen internetten. Kinderen, in de game Cyber Agents genoemd, leren online gevaar herkennen en voorkomen.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Doe dan mee!

Speel mee en word Cyber Agent van de gemeente Druten. Samen zorgen we voor een veilige online wereld!

Meld je snel aan op de website hackshieldgame.com (Deze link gaat naar een externe website). Vergeet niet aan te vinken dat je Cyber Agent van onze gemeente wil worden en vul dus Druten in. Dan word jij misschien wel door de burgemeester gehuldigd als Cyber Agent!

Meer nieuws

Al het nieuws