Exploitatievergunning horecabedrijf
U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente als: u een openbare inrichting wilt exploiteren. In een exploitatievergunning staan voorwaarden. Deze voorwaarden hebben te maken met overlast, veiligheid en fatsoen.
Een exploitatievergunning is bijvoorbeeld nodig voor een horecabedrijf waarbij er geen alcoholische dranken wordt geschonken. Denk hierbij aan een snackbar of een ijssalon.
Wat moet u doen?
U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente.
Wat heeft u nodig?
- Een bedrijfs- of ondernemingsplan. Met informatie over de werkzaamheden, de producten en de mensen voor wie uw horecabedrijf bedoeld is.
- Een huurovereenkomst, eigendomsbewijs of pachtovereenkomst van het pand.
- Een plattegrond van het pand met de ligging, indeling, de verschillende ruimten en de grenzen van het terrein.
- Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
- Een kopie van de arbeidsovereenkomst van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.
- Een ingevuld Bibob-formulier (Deze link gaat naar een externe website).
Wat kost het?
Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag wordt € 173,25 in rekening gebracht.
Hoelang duurt het?
Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u de vergunning krijgt. De gemeente kan deze termijn met maximaal 8 weken verlengen.
Meer informatie
U kunt een exploitatievergunning krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
- De eigenaar of leidinggevende is van onbesproken gedrag en minimaal 21 jaar oud. De gemeente kan vragen om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).
- De omgeving heeft geen last van uw horecabedrijf. De gemeente kan vragen dat u maatregelen neemt om daarvoor te zorgen.
- In het gebied mogen horecabedrijven zitten.
- De gemeente kan u vragen om een ingevuld Bibob-formulier. Hiermee checkt de gemeente de achtergrond van uw bedrijf en de mensen die er werken.
Vragen?
Bij vragen helpen de medewerkers van team Algemene Plaatselijke Verordening (APV) u graag verder. Zij zijn telefonisch te bereiken via 088 432 79 88. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar apv@druten.nl.